Unbeaten together

Ny betalningsinfrastruktur - vad missar bankerna?

Ny betalningsinfrastruktur – vad missar bankerna?

 

I samband med transformationen till ny betalningsinfrastruktur finns stor potential.

 

  • Banken har möjlighet att utveckla sina produkter men samtidigt också stärka sin marknadsnärvaro. Kan låta självklart men det är en vanlig miss.
  • Banken har möjlighet att effektivisera sina interna processer för att uppnå en Lean Enterprise med effektiviserad IT-miljö. Idag har många banker diversifierade IT-miljöer eftersom de har byggt upp sin IT-miljö i takt med sin produktutveckling. Därmed har olika system för olika produkter skapats internt – och dessutom parallellt med olika partnerbanker för olika produkter.
  • Bankerna har under lång tid utvecklat sina produkter i olika team inom banken. För att effektivisera detta och att uppnå en mer homogen IT-miljö, krävs inte bara en plan på längre sikt. Det krävs en plan som går att genomföra.

Vi rekommenderar att banken genomför en strategisk planering och samordnar transformationen till en ny betalningsinfrastruktur med andra initiativ i en road-map som kan starta direkt. Detta gör det möjligt att ta ett steg tillbaka, lyfta blicken och sedan göra ett medvetet beslut hur du som bank bäst kan dra störst nytta av de kommande förändringarna.

Vi har utvecklat metoder för utvärderingar som tar allt från 20 min upp till 4 veckor. Opticos arbetar nära sina kunder hela vägen från analys med business case till genomförandet av förändringar i verksamheten.

Hör av dig till oss på Opticos för en kostnadsfri snabb assessment.

Maria Ekberg

Opticos är ett konsultbolag inom Management. Många av våra seniora konsulter har djup kunskap inom Bank i kombination med IT-management, Data management, Digitalisering, Cloud-strategi och Sourcing-strategi som används för att ta fram bankens strategiska planer. Opticos har hjälpt banker i deras strategisk planering.
Photo: Raphael Andres

You might find this content relevant as well: